tattoos

Friday, October 7, 2011

Nora Nowa Nowa

Rabu lepas saya pergi menonton teater di Istana Budaya. Memang rezeki agaknya dapat tiket free.hihi.dan adalah lebih rezeki apabila tiket itu adalah untuk seat yang berharga RM450 (if i'm not mistaken lah!).mean my seat di barisan ke-5 or ke-6 sahaja dari pentas utama.whoaaa! :))
*thank you to you my dear Ainur Mariam*
Kalau ingat-ingat balik, my last time pergi tengok teater masa Puteri Gunung Ledang The Musical. Lama dah.3-4 tahun lepas.dulu time study di Uitm selalu juga pergi melayan teater sebab konon-kononnya memberi sokongan padu kepada kawan-kawan department teater di fakulti.tapi so far, semua yang pergi tu alhamdulillah yang best-best.tak de pun yang boring dan rasa nak balik cepat-cepat.now bila dah abes belajar, dah kerja takde dah nak tengok2 teater.nak tengok wayang pun tengok2 ada masa ke tidak..hurmmmph! -.-" *jadi la kau mesin sampai tua*

so review tentang The Secret of Nora nowwwwww!

Sinopsis : Nora, seorang primadona jelita yang terpaksa menjadi seorang ejen perisik tanpa disedarinya. Berlatarbelakangkan Malaya di era fantastika fantasi 60an, Nora terpaksa menggunakan segala yang ada pada dirinya untuk mendedahkan sebuah komplot jahat oleh seorang penjahat misteri bersama Mr. J yang pada masa yang sama, menyimpan rahsia silam Nora sendiri. Nora terpaksa mengadaptasikan segala yang ada serta keberanian di dalam dirinya untuk menghalang niat jahat Mr. J dan pada masa yang sama memberanikan dirinya untuk cuba menerima cinta dari Roger, mentor perisiknya yang ditugaskan dari agensi perisikan antarabangsa. -source here

teater ini berlangsung dengan penuh warna warni.i love all the set-up.the props.the wardrobe.dan semestinya all the talents.teater berkonsep musikal ini berjaya membuatkan mata saya tidak berkelip walau sesaat pun. *ok! itu mcm menipu..hehe kelip2 la juga!*
the dancers and their choreograph was superb! mereka berjaya menggunakan keseluruhan pentas dan berjaya menarik penonton untuk lebih mendalami setiap karakter.*eceh! dah macam dalam komentar pulak.ayoo! haha*
watak Nora dilakon oleh Datin Tiara Jacquelina dan watak Roger oleh Ryan Silverman dibawakan dengan begitu berkesan sekali.begitu juga dgn Adibah Noor sebagai Tijah, Tony Eusoff dan watak Betty (siapa nama dia? tak ingat la dan malas google.hihi).kemunculan Aznil sebagai Mr.J, walaupun hanya muncul di pentas pada minit terakhir tetapi watak Mr.J amat menarik sebagai pembuka cerita apa yang menyebabkan Nora dilantik sebagai ejen.Aznil berjaya meletuskan perasaan geli hati dan ketawa oleh audien melalui watak Mr.J yang mempunyai percakapan pelat huruf "R".
Keseluruhannya, kalau saya cerita dengan lebih lanjut pun jika korang tidak pergi menontonnya sendiri mesti korang tak dapat nak bayangkan keriangan, kesedihan dan pelbagai lagi emosi di dalamnya.Jadi, sila pergi menonton.tapi kena beli tiket sendiri lah! hehe :p

*review saya ni tak serupa review pun kan? whatteva*




Siapa Dia Music Video by Tiara


till then.

kerr.

No comments:

Post a Comment

 

blogger templates | Blogger